La Fundació Horta Sud, Caixa Popular i Grupo Ugarte lliuren 20.000 euros als projectes presentats a la convocatòria de Projectes Interassociatius, en un acte celebrat en el TAC de Catarroja en el qual han participat més d’un centenar de persones.

La convocatòria de Projectes Interassociatius de 2017 concedeix ajudes d’entre 3.500 i 1.500 euros a 10 projectes en els quals participen més de 50 associacions i entitats de tota la comarca.

El lliurament de les ajudes als Projectes Interassociatius ha sigut tot un èxit. Més d’un centenar de convidats han gaudit d’aquest acte festiu que vol reconèixer i visibilitzar el treball de les associacions de la comarca.

La Fundació Horta Sud, Caixa Popular i el Grupo Ugarte convoquen cada any aquestes ajudes perquè les associacions de la comarca, de manera conjunta, puguen desenvolupar projectes de participació social amb els quals transformar la realitat i cohesionar a la ciutadania.

Amb aquestes ajudes l’objectiu és afavorir la participació ciutadana i enfortir el teixit social de la comarca, contribuint a la realització de projectes de desenvolupament cultural, social o educatiu que promoguen la col·laboració entre associacions.

En 2017 s’han presentat un total de 36 projectes, en els quals participen més de 200 associacions. Segons Alfred Domínguez, president de la Fundació Horta Sud, és emocionant que més de 200 organitzacions de la comarca hagen engegat tants projectes conjunts. Açò significa que el missatge de col·laboració, participació, treball en xarxa, unitat, està sent interioritzat per les associacions, que ja saben que juntes tenen més força.

L’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, destaca la seua satisfacció per poder celebrar aquest acte de lliurament de les ajudes per primera vegada a Catarroja, ja que des de fa any i mitjà l’Ajuntament i la Fundació Horta Sud col·laboren de manera molt activa, i perquè aquesta convocatòria és molt especial, per l’ajuda atorgada a dues associacions catarrogines, Ca la Mare i APAMI, que han presentat un projecte de col·laboració amb l’objectiu de facilitar la integració de les persones amb diversitat funcional mitjançant la cuina.

Els projectes seleccionats enguany són els següents:

– Cuinant Idees: El projecte té com a objectiu facilitar la integració de les persones amb diversitat funcional mitjançant la cuina. Presentat per APAMI i Ca la Mare. Import de l’ajuda: 3.500 €.

– ¿Compartimos capacidades?: Projecte inclusiu que pretén canviar la imatge que tenen les persones amb diferències al centres formatius de la localitat de Manises, a través de distintes activitats conjuntes als centres educatius. Presentat per AFADIMA i les AMPA del Col·legis Félix Rodríguez de la Fuente, Vicente Nicolau, Sagrada Familia i les Escoles Infantils La Pinaeta, Gesmil, El Molí i La Tarara. Import de l’ajuda: 2.500 €.

– Juntos y revueltos: Projecte que pretén ajudar a les dones que pateixen càncer  conscienciant la societat i la replegada de cabells naturals per a la realització de perruques . Presentat per més de 30 Associacions liderades per la falla Monte de Piedad de Xirivella. Import de l’ajuda: 2.500 €.

– II Trobada de sobrevivents a la violència de gènere: El projecte té com a objectiu visibilitzar la situació de les dones afectades per violència masclista i generar un moviment associatiu de recolzament a les afectades. Presentat per LILITH, Dones en acció, Associació Victoria Sau, Teuladí. Import de l’ajuda 2.000 €.

– Som Música: El projecte té com a objectiu integrar a les persones amb diversitats funcionals mitjançant la música. Presentat per SAM La Unió de Quart de Poblet i Associació Lluerna. Import de l’ajuda: 2.000 €.

– Som art som música: El projecte té com a objectiu la recuperació del carrer, les places i el camp amb l’art i la música realitzada pels propis veïns. Presentat per Associació Espai Literari i Cultural Torrent de Paraules, MAM (Moviment Artístic de Mislata), Associació Veïnal  Barri del Quint. Import de l’ajuda 1.500 €.

– Passejant per la comarca: El projecte té com a objectiu difondre el patrimoni cultural de la comarca amb distintes activitats entre associacions de diversos pobles. Presentat per GUAIX Horta Sud, Associació Cultural El Barranc de Paiporta, La Gavella de Torrent, Associació Cultural “El Bolitxo” de Sedaví, La Figuera d’Alcàsser, Associació d’alumnes FPA de Torrent. Import de l’ajuda 1.500 €.

– La poesia d’Estellés als barris de València: L’objectiu d’aquest projecte és donar a conèixer la cultura valenciana mitjançant distintes activitats lúdiques i culturals a l’àmbit associatiu i educatiu . Presentat per Coordinadora Alumnat Professorat, Pares i Mares per l’ensenyament Públic en Valencià (CAPPEPV), Societat Coral el Micalet, Centre de Recursos Just Ramírez – CA REVOLTA, Associació Cultural Lluna Roja (Racó de la Corbella), Associació Cultural Sóc el que Menge. Import de l’ajuda 1.500 €.

– Entreveïns (CIUTAT FALLERA-BENICALAP-ENTRECAMINS): El projecte té com a objectiu ajudar a les famílies més necessitades oferint una atenció integral. Presentat per Falla Ciutat Fallera, C.P. Ciutat Fallera, Col·legi Comenius, Fundació Diagrama, Col·legi El Carme, C.P. Lluis Guarner, Gremi d’Artistes Fallers, Casa Caritat, Universitat Popular, Asociación Cultural Andaluza Ciutat Fallera, Centre Penitenciari Picassent, Aldeas Infantiles. Import de l’ajuda 1.500 €.

– Programa d’ajuda jurídica i social: El projecte ofereix una ajuda integral a les famílies amb necessitats de l’avinguda de la Plata de València. Presentat per Asociación de la Plata y Adyacentes Quatre Carreres, Creu Roja Espanyola, Banc d’Aliments. Import de l’ajuda 1.500 €.

En els 22 anys de Projectes Interassociatius s’han lliurat ajudes per valor de 188.671 €, repartits entre 129 projectes Interassociatius i més de 708 entitats subvencionades.

Coneix millor la nostra activitat a la nostra secció ‘Acció Social i Solidària’

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo