Un any més, s’acosta un dels esdeveniments esportius més esperats de l’any a la Comunitat Valenciana. Es tracta de la Volta a Peu Caixa Popular 2017, on l’entitat financera valenciana redobla la seua aposta com a patrocinador principal en la qual serà la seua 63º edició.


21 de maig de 2017. Tots els amants de l’esport i el running apunten ben la data en el calendari. La pròxima edició de la Volta a Peu està molt a la vora. Després de l’èxit de l’any passat, en el qual la prova va congregar a quasi 15.000 corredors, enguany s’augura des de l’organització un nou rècord de participació.

A més, i per primera vegada en la història de la carrera, la participació femenina està superant fins al moment a la masculina. I és que la Volta a Peu s’ha convertit ja en un esdeveniment multitudinari que transcendeix les fronteres de l’esport, i simbolitza un escenari comú de valors familiars, unió i cultura popular dels valencians i valencianes.

Una carrera emblemàtica

És cert que aquest esport ha experimentat un notable repunt en els últims anys i a dia d’avui s’ha convertit en un autèntic fenomen de masses. N’hi ha prou amb passejar-se qualsevol cap de setmana pels jardins del Turia per a cerciorar-se d’açò.

Però no és menys cert que la ciutat de València porta a les seues esquenes un historial replet de carreres i esdeveniments populars que l’han portat a ostentar el reconeixement de ‘capital espanyola del running’

La història de la Volta a Peu és una història de superació i desenvolupament que ha transcorregut de la mà de la societat valenciana dels segles XX i XXI.

Com a primer precedent d’aquesta carrera, segur que els més majors recorden la prova València – Massamagrell – València, que va ser la primera carrera a obtenir un caràcter oficial, ja que ja comptava amb dorsals, anuncis de premsa, jutges o trofeus.

Ja en 1924, la redacció d’esports del periòdic ‘El Diari Mercantil Valencià’ va apostar per una carrera popular en la qual pogueren participar el major nombre de corredors possible.

I així va ser. Aquella carrera va arribar a comptar amb més de 500 participants, prèviament a l’arribada de la Guerra Civil. Aquell va ser l’origen de la Volta a Peu tal com la coneixem hui.

A la fi dels anys 70 i principis dels 80, amb un nou impuls social i polític en tot el país, la Volta a Peu va començar una marxa d’èxits que ha perdurat fins a l’actualitat.

Aquest període coincideix amb assignació de les tasques d’organització per part de la Societat Esportiva Correcaminos, que va començar en l’edició de 1983.

Un òptim equilibri de forces

Parlar de la Volta a Peu significa parlar d’un aparador popular en el qual convergeixen molts dels principals valors i actius de la nostra societat.

D’aquesta manera, s’explica l’aposta d’una entitat valenciana com Caixa Popular per recolzar un esdeveniment multitudinari en el principal nucli de la Comunitat Valenciana.

Valors com ara la solidaritat, la igualtat i el cooperativisme es troben intrínsecs tant en l’esport com en la responsabilitat corporativa de Caixa Popular.

En l’última setmana, s’ha anunciat que un terç del preu de la inscripció anirà destinat a l’ONG PayaSOSpital que s’encarrega de vetlar per una millor qualitat de vida per a aquells xiquets amb malalties que requereixen llargues estades en hospitals d’Alacant, València i Castelló.

Una història d’esforços conjunts per a seguir transformant la nostra societat i construir units un futur més sa i pròsper per a tots els valencians i valencianes.

Inscripció

Les inscripcions segueixen obertes tant de forma presencial – en les oficines de Caixa Popular i en els centres d’El Corte Inglés de l’Avinguda de França, Pintor Sorolla i Nou centre – com a online en la web www.voltaapeu.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo