Les noves tecnologies han canviat la forma en què ens relacionem, consumim informació i també la manera en què treballem.

Ja no és necessari acudir tots els dies a l’oficina i fer 8 hores diàries. Amb tan sols tenir un ordinador amb accés a Internet pots desenvolupar igualment la teua labor. Açò és el que permet el teletreball; treballar des de casa i establir els teus propis horaris.

Què caracteritza al teletreball?

Comoditat, flexibilitat i una major conciliació; aquests són alguns dels beneficis de no acudir a l’oficina. No obstant açò, tan sols un 22% de les empreses a Espanya s’adhereix a un programa de teletreball, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística. 

Per què moltes empreses no acaben de fer el pas? La seguretat interna i el control perquè els empleats complisquen els horaris són les principals causes.

No obstant açò, segons un estudi de Cisco el teletreball augmenta la productivitat en un 23%. Al mateix temps, també permet reduir els costos econòmics del manteniment del local en un 18%.

Quins són els avantatges del teletreball?

Treballar des de casa té molts avantatges per als empleats i per a l’empresa. T’ho expliquem.

Una major conciliació familiar

Al no haver de desplaçar-te a l’oficina, podràs compaginar de forma fàcil el treball amb la família. Així, comptaràs amb major flexibilitat laboral.

Consell pràctic

En cas que hages de portar als teus fills al col·legi o arreplegar-los d’alguna activitat extraescolar, pots notificar a l’empresa les hores en les quals estaràs absent i organitzar el teu temps com millor t’encaixe.

Augmentaràs la productivitat i optimitzaràs el temps

No perdràs temps a anar i tornar de treballar, podràs menjar a casa i concentrar els teus esforços en les hores en les quals et sentes més eficient. Per tant, la productivitat és major i el temps que treballes serà molt més útil, ja que no estaràs esperant al fet que acabe la jornada laboral.

Estalviaràs diners

És obvi que resulta més econòmic no acudir a l’oficina i treballar des de casa. Entre altres coses, t’evites la despesa en el desplaçament o a comprar la roba adequada – vestits, corbates, vestits, etc-.

Això sí, mereix la pena fer una inversió inicial en el mobiliari i en l’equip informàtic. Ja que vas a treballar a casa, treballa a gust.

Independència geogràfica

La majoria de llocs de treball es concentren en les grans ciutats com Madrid, Barcelona o València. Açò comporta que moltes persones hagen de deixar la seua residència per a trobar un treball concorde a la seua preparació.

Amb el teletreball, t’estalviaràs l’haver de cercar una casa i pagar un lloguer cada vegada més alt o haver de suportar el tràfic tots els matins.

Podràs desenvolupar el teu treball, però des de la teua residència habitual, sense pressions, i amb una major comoditat.

Com veus, són quasi tot avantatges.

Això sí, requereix per part del treballador un alt grau de responsabilitat i honestedat.

Si no hi ha compromís per ambdues parts, serà difícil que s’implante aquesta forma de treballar en els pròxims anys en el nostre país i acostar-nos a les xifres de països com Suècia, Regne Unit o Països Baixos.

Què et semblen tots aquests avantatges? És el teletreball una aposta de futur per a aconseguir la fórmula perfecta entre comoditat i rendiment? Explica’ns què opines d’aquesta modalitat de treball.

Et pot interessar:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo