Prendre la decisió d’independitzar-se és, sens dubte, una de les més importants. Són molts els factors a tenir en compte i requereix disposar d’una situació econòmica i laboral estable.

A Espanya solament el 41% de la població entre els 25 i els 29 anys s’ha independitzat, segons les últimes dades proporcionades pel Consell de la Joventut a Espanya (CJE). Una xifra que ens situa en el lloc 24 del rànquing de països europeus en desenvolupament juvenil.

Pots consultar el nostre anterior article, quants diners necessite per a independitzar-me?, per a saber les despeses que has de tenir en compte abans d’anar-te a viure pel teu compte.

Si has pres la decisió d’independitzar-te i vols saber com aconseguir-ho i arribar a fi de mes, et donem 8 consells clau per a aconseguir-ho.

Per on començar?

Pis compartit, viure sol o en parella.

Per a prendre una bona decisió és essencial tenir en compte què percentatge dels ingressos ha d’anar destinat a pagar el lloguer o la hipoteca, sent recomanable no destinar més del 30% del salari net, segons els experts i el Banc d’Espanya.

En funció del càlcul anterior s’ha de determinar la ubicació geogràfica o el tipus d’habitatge, ja que, viure dins dels nuclis urbans, encara que puga ser més car, també pot reduir considerablement la despesa de transport.

Planifica les teues despeses

Preveure les despeses que puguem tenir una vegada ens hem independitzat permet saber quant ens podem gastar. Per a açò, existeixen regles com la del 50/30/20.

Aquesta regla recomana destinar el 50% dels nostres ingressos a cobrir les necessitats primàries, és a dir, el lloguer, la compra o les factures, entre uns altres. El 30% hauríem de destinar-ho a les despeses prescindibles, o el que és el mateix, els capritxos habituals però que augmenten la nostra qualitat de vida i, finalment, destinar el 20% a l’estalvi.

No oblides l’estalvi

Encara que quan ens independitzem les nostres despeses sempre augmenten més, esforçar-nos per estalviar sempre ens atorgarà seguretat davant qualsevol imprevist.

Acostumar-se a manejar dos comptes, una per a les despeses i una altra per a l’estalvi pot ser de gran ajuda en aquests casos. D’aquesta forma, pots ingressar en un compte diferent el percentatge destinat a l’estalvi, de manera que mes a mes podràs comprovar com va augmentant la quantitat.

Informa’t sobre els avantatges de cada compte bancari

Reduir despeses i optimitzar els ingressos també contempla informar-nos sobre quin compte bancari ens ajuda més.

En Caixa Popular disposem del Compte Jove, amb zero comissions i la possibilitat d’operar des de múltiples canals.

De la mateixa forma, també oferim Compte Dipòsit perquè els teus estalvis puguen créixer de forma segura.

Empadrona’t

Empadronar-te en l’habitatge en la qual estàs vivint és una obligació, no obstant açò, també comporta avantatges, ja que, permet obtenir avantatges fiscals corresponents a la declaració de la renda, obtenir beneficis com la targeta de resident i fins i tot accelerar els tràmits si vols sol·licitar una ajuda pública.

Revisa les factures

Les factures cobreixen serveis imprescindibles, però també poden suposar una alta despesa. Per açò, és important tant adoptar hàbits com no malgastar de forma innecessària, com revisar habitualment les factures.

Qualsevol dubte pots consultar-la amb la companyia proveïdora i fins i tot amb familiars i amics. A més, mai està de més revisar què oferta de serveis ofereix, doncs pot ser que et compense realitzar un canvi de contracte.

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
Planifica les teues compres

Comprar molt és un dels errors habituals quan ens independitzem. Per a evitar-ho, pots elaborar un calendari de menjars i així sabràs exactament què has de comprar, tenint en compte què dies dines o sopes a casa.

Si vols saber més sobre com organitzar la compra diària, pots consultar el nostre article “Dis-me en quin supermercat compres i et diré com estalviar”.

Paciència

El refrany popular diu que tota pedra fa paret. Aplica-ho al teu procés d’independència pensant que, totes les despeses que pugues reduir, es transformaran en estalvi i en tranquil·litat. Així, no tingues pressa per equipar la casa des d’un primer moment, amb tot el que necessites. Una de les experiències més agradables d’independitzar-se és anar preparant la teua casa o espai a poc a poc.

Ara que ja has llegit els nostres consells és el moment per a independitzar-te.

T’han resultat útils els nostres consells? No deixes d’explicar-nos-ho!

 Et pot interesar:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo