Vols invertir els teus fons i no saps com? En aquest article et detallem algunes pautes prèvies abans de passar a l’acció.

No tens cap experiència en el sector financer, però les ganes i la curiositat són els teus punts forts. Per a açò, hauràs de recaptar informació sobre el món borsari en el qual començar a jugar a ser broker. Defineix en quin, com i quan vols invertir els teus diners.

Començar a primerenca edat a invertir és un gran avantatge per a començar, ja que el teu major capital en aquest moment serà el temps. Adquirir coneixements per a experimentar serà clau en el procés, fins i tot si perds diners en el mercat, tindràs més temps per a generar-ho de nou abans de necessitar-ho.

Consideracions abans de començar a invertir

Defineix el teu perfil

Abans de començar a entendre de què va el món financer, cal descobrir quina és la teua personalitat inversora. Autoconeixement. Plantejar-se quin tipus de risc es vol assumir, si es tracta d’alguna cosa conservador o tal vegada estigues en un punt intermedi, quant estaries disposat a perdre, quant vols guanyar…

Són algunes preguntes que hauràs de respondre’t per a aclarir les necessitats, preferències i expectatives.

Tipus de moneda

El tipus de moneda (ja siguen dòlars, pesos, euros, iens, etc) és el punt de partida de qualsevol inversió que vages a iniciar.

Situació Inicial

Conèixer el valor net i saber de quins recursos disposes per a començar. Sanejar els comptes perquè la inversió encaixe bé dins de la planificació i que els diners estiguen disponibles i lliure de deutes.

Fons d’Inversió

Què és un fons d’inversió?, en què consisteix?, quin és l’objectiu?. Conèixer el producte en el qual vas a invertir, qui ho gestiona i quins són els riscos serà prioritari per al bon curs de les teues inversions.

Un dels avantatges dels fons d’inversió és que ens ajuden a diversificar la nostra inversió, de manera que no invertim tots els nostres estalvis en una empresa solament, sinó que el mateix fons inverteix en varis; institucions, bons i obligacions, deute públic, etc.

Serà necessari posar atenció a l’objectiu d’inversió, així com el termini mínim obligatori, les estratègies de la inversió, el tipus de règim d’inversió que considere els límits mínims o màxims per cada classe d’actiu, el tipus de qualificació, les comissions i les mesures de risc, entre unes altres.

Riscos

El futur inversor ha de tenir clar que tant els fons d’inversió com la borsa conjunten importants riscos. La base fonamental d’aquestes operacions és que quanta més rendibilitat ofereixen, més arriscat és el producte. A més, també cal considerar que els diners que es destinen a invertir en borsa, no has de necessitar-los en el mig termini.

A causa de la volatilitat que els mercats pateixen, pot ser que ocórrega que quan vulga desfer-se de les accions no siga el millor moment per a vendre-les. I en un futur, si els seus actius creixen, haurà pagat còmodament el crèdit adquirit.

Assessorament

Una altra de les opcions a tenir en compte és comptar amb l’assessorament d’un professional per a recaptar més informació, a més de la qual pugues trobar per compte propi en la xarxa i aplicacions per a invertir.

Els experts, encara que et cobren comissió, seran els primers interessats en què maximitzes la teua rendibilitat i tingues èxit. A més, manegen grans quantitats de diners, i tenen capacitat per a diversificar la teua cartera d’inversions a nivells màxims, amb reducció del risc.

Tens alguna altra recomanació? Com ha funcionat la teua primera inversió? Explica’ns la teua experiència

Potser t’interesse::

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo