Saps què signifiquen totes les lletres i signes de l’etiquetatge energètic en electrodomèstics? T’expliquem al detall com funciona en aquest article.

Si tu també eres dels que es preocupa per estalviar el màxim possible en les seues factures mensuals, queda’t amb nosaltres. Anem a explicar-te com aconseguir-ho.

A hores d’ara, ja poc ens queda per explicar sobre els beneficis d’estalviar energia a casa.

No obstant açò, avui volíem abordar un assumpte important i que segueix sent objecte de confusió entre molts consumidors: l’etiquetatge energètic en electrodomèstics.

“Són massa cars”, “jo ja pagament molt poc en la meua factura”, “la diferència és mínima”… és el tipus d’excuses que molts posem per a no pujar-nos al carro de l’estalvi energètic a casa quan comprem un electrodomèstic.

Que sí, que són més cars els electrodomèstics amb la millor certificació. Però i si et digueren que una llavadora amb l’etiqueta A+++ consumeix un 53% menys que una A+? I que en el cas del frigorífic aquesta xifra arriba al 53%…?

Ja ho diu la saviesa popular: el barat ix car. I l’etiquetatge energètic és la millor manera de demostrar-ho.

Quins tipus d’etiquetatge energètic existeixen?

L’etiquetatge energètic és una iniciativa que es regula a instàncies de la Unió Europea des de l’any 1995. Des de llavors, s’han anat aplicant modificacions i millores en la normativa.

Encara que respecten una estructura similar (veure imatge), varien en funció de l’electrodomèstic al que s’estiga referint. Existeix una etiqueta per a llavadores, assecadores, forns, rentavaixelles,etc.

Fuente: Ministerio de Energía, Turismo y Agenda Digital

C y D,  els pitjors:

Són les inicials que es corresponen amb els pitjors etiquetatges energètics. La normativa europea contemplava la restricció de la circulació d’electrodomèstics amb aquestes qualificacions. No obstant açò, encara existeixen alguns com a campanes extractores que se segueixen comercialitzant.

De A+ endavant:

Encara que no tots, la majoria d’electrodomèstics que trobem avui en les superfícies habituals porten una etiqueta A+, A++ o A+++ (la més eficient de totes).

La normativa europea pretén que a partir de 2020 solament existisquen electrodomèstics amb aquesta tres certificacions energètiques en el mercat.

Quins electrodomèstics consumeixen més?

Per a entendre on hem de “atacar” dins de la llar per a començar a estalviar en la nostra factura, i ja de pas, fer-li un favor al planeta (que bona falta li fa).

Sense comptar amb els pics estacionals generats per l’ús de la calefacció, anem veure els cinc electrodomèstics que més energia consumeixen:

Frigorífic
Sobretot, els que combinen funció de nevera i congelador. Bé, quasi tots els presents en les nostres cases. A pesar, de no ser l’electrodomèstic que més Quilowatts consumeix, cal tenir en compte que està en funcionament les 24 hores i en molts casos, durant tot l’any.

La televisión
El seu consum varia en funció del nombre de polzades o de si utilitzem una TV amb tecnologia LCD o LED (que consumeixen un 25% menys). Els experts recomanen apagar sempre que siga possible el televisor per complet.

La llavadora
Suposa fins a un 12% en la factura de la llum mensual d’una unitat familiar mitjana espanyola. És recomanable usar sempre càrregues grans, i sempre que siga possible, l’ús d’aigua freda per a reduir al màxim el consum.

El forn
Encara que s’usa poc, quasi sempre se sol utilitzar per períodes llargs (entre 40 i 120 minuts). El més important és no obrir la porta del forn durant la cocció dels aliments.

Ordinadors
És cada vegada més freqüent que tots els inquilins d’un mateix habitatge usen el seu propi ordinador portàtil (sobretot quan parlem d’estudiants i persones joves).

Reduir la lluentor de la pantalla, i apagar l’ordinador en comptes d’activar la manera de repòs pot ajudar-nos a reduir el seu impacte en la factura de la llum.

I tu tens en compte l’eficiència energètica a casa? Quant crees que podries estalviar si optares per electrodomèstics més eficients? Dis-nos-ho en els comentaris ↓

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo