Necessites uns diners extres i has pensat a demanar un préstec? T’expliquem tot el que necessites saber abans de fer-ho.

La compra d’un habitatge, d’un vehicle o l’inici d’un projecte personal solen ser algunes de les motivacions que mouen a molts consumidors a demanar un préstec a una entitat financera.

Durant els anys més durs de la crisi, i la posterior reestructuració del sistema bancari espanyol, l’índex de morositat va arribar a aconseguir dades per damunt del 13%. Açò va suposar que aconseguir un préstec suposara una autèntica odissea per a molts de nosaltres.

No obstant això, aquesta tendència està canviant i de fet, fa uns dies coneixíem la notícia que la Comissió Europea preveia un descens important de la morositat a Espanya. I açò és sens dubte una bona notícia per a tots els que estiguen pensant a demanar un préstec.

En l’article d’avui arrepleguem una bateria de consells que et convé saber abans de demanar un préstec a la teua entitat financera:

Evolución de la morosidad España

Demana solament el que necessites

És pura lògica, veritat? No obstant això, moltes vegades ens sentim atrets per sol·licitar una quantitat major a causa de la facilitat per a aconseguir-ho o pels còmodes terminis de devolució.

Llevat que estigues molt segur de la teua solvència, no és una pràctica aconsellable.

A diferència del que ocorria en els anys previs a la crisi, les entitats mesuren al detall cada euro que presten i els consumidors hauríem de pujar-nos a aquest mateix carro a l’hora de demanar.

Eines com el simulador d’hipoteques poden ajudar-te a calcular millor →

Fixa’t en tots els indicadors

Com bé sabràs, tot préstec porta associat uns interessos que pagarem en la devolució. Però els interessos no són els únics costos associats a un préstec.

Algunes entitats poden exigir-te una vinculació addicional mitjançant algun dels seus productes (contractació de targetes, assegurances…) i és la teua obligació llegir la lletra xicoteta per a esbrinar si açò inclou algun altre cost.

El cost total del préstec ve reflectit en la TAE (Taxa Anual Equivalent) incloent tots aquests possibles costos.

Guia eCaixapopular: Oblida les comissions

Tingues a mà tota la documentació

A l’hora de demanar un préstec és habitual que l’entitat sol·licite informació sobre la finalitat del mateix (reformes d’un habitatge, estudis, compres…).

I per a demostrar-ho, a més de la teua documentació personal i financera hauràs d’aportar un altre tipus de documents que acrediten la teua sol·licitud i el compromís que adquireixes per a retornar el préstec.

Ofereix (i demana) garanties

Però a més d’oferir garanties i capacitat per a retornar els diners en els terminis i condicions establides, també tu hauràs d’exigir-les com a client.

És a dir, no et fies d’aquelles entitats o companyies de préstecs personals que no exigeixen les suficients garanties per a oferir-te els diners.

En resum, si davant la petició d’un import elevat de diners et demanen poca o cap informació/documentació, sospita i investiga millor tots els punts del contracte.

Ací pots consultar més informació sobre els préstecs de Caixa Popular →

Estàs pensant a demanar un préstec? Tens dubtes sobre quins i com necessites demanar-ho? El nostre equip d’experts financers pot ajudar-te sense compromís. Pots comentar més a baix o contactar directament amb nosaltres.

Potser t’interesse:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo