Sol·licitar una hipoteca per a l’adquisició d’un habitatge és una de les decisions financeres més rellevants en la vida. Per açò, és necessari disposar de tota la informació necessària abans d’efectuar la signatura i finalitzar l’operació.

Estàs pensant a sol·licitar una hipoteca? Avui t’expliquem els aspectes essencials a tenir en compte per a demanar-la..

1.- Tipus d’interès

Quan estem pensant a comprar una casa, sens dubte el tipus d’interès és una de les despeses a considerar ja que és una de les despeses repercutides al llarg del préstec.

Des de fa pocs anys, la despesa del tipus d’interès varia mes a mes en funció de l’euríbor, doncs aquest indicador és variable.

2.- El diferencial hipotecari

És comú creure que el tipus d’interès i els nivells de l’Euribor són els únics condicionants, el diferencial hipotecari és també important.

El diferencial hipotecari és un percentatge fix que es suma a l’Euribor, sent la part dels interessos que obté el banc com a remuneració quan presta diners en una hipoteca. Així, aquest és variable, depenent de l’oferta hipotecària de cada entitat bancària.

D’aquesta forma, quan se sol·licita una hipoteca s’ha de tenir en compte, tant l’evolució de l’Euribor, com el tipus d’interès nominal, també denominat TIN i que consisteix en la suma de l’euríbor i el diferencial que aplica el banc.

3.- Comisions i despeses associades

Són moltes les ocasions en les quals a les despeses de la hipoteca s’afigen comissions com la d’obertura (habitualment d’al voltant de l’1,00%), així com comissions a llarg termini, tals com la novació de subrogació, en cas de sol·licitar canviar les condicions del préstec o una modificació de financera.

De la mateixa forma, abans de signar la hipoteca hem de preveure les despeses associades. Aquestes despeses solen correspondre’s a la taxació de l’habitatge, la nota simple o els costos derivats de la gestoria.

A aquestes despeses cal sumar els costos fiscals com l’import escripturat de la hipoteca, l’import de la qual depèn de la política fiscal fixada per cada comunitat autònoma.

4.- Productes vinculats

Els productes vinculats són aquells que hem de contractar quan demanem una hipoteca. Per norma general, solen estar associats a l’habitatge i són, per exemple, l’assegurança de vida, de l’habitatge o la domiciliació de la nòmina en el banc.

Legalment, no existeix cap tipus de límit en les condicions d’un préstec hipotecari. Motiu pel qual cada entitat bancària sol·licita a l’usuari la contractació de diferents productes.

Així, a l’hora de comprar una casa juguen un paper essencial, ja que a les quotes de la hipoteca també se solen sumar les despeses d’aquest tipus de productes.

5.- Clàusules sòl i sostre

Malgrat la sentència del Tribunal Suprem fa uns anys, per la qual es declaraven nul·les les clàusules de sòl, aquestes estan previstes en la normativa de transparència i són legals sempre que el comprador siga coneixedor del tipus mínim i màxim que es pot aplicar com a conseqüència de l’aplicació dels sòls i sostres.

D’aquesta forma, encara que cada vegada són menys comuns, bé és cert que és recomanable tenir-les presents, ja que poden encarir la hipoteca.

Vols saber més sobre les hipoteques o els requisits d’aquestes? No ho dubtes i consulta’ns.

Et pot interesar:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo