Les comissions bancàries constitueixen una de les diferents fonts d’ingrés i vies efectives que tenen les entitats financeres per a generar beneficis.

Existeixen comissions per retirada de diners, per descoberts, per manteniment del compte o de la targeta de crèdit, entre unes altres.

Si bé, aquest desemborsament mensual (per manteniment) o puntual (per situacions concretes) suposen un lleu augment de la despesa en l’economia familiar, xifra que a final de mes pot donar-nos alguna sorpresa inesperada.

Comptes sense comissions

Amb aquestes dades en mà, no sona desgavellat recórrer a comptes sense comissions, que si bé requereixen un compromís per part del client, li eludeixen de pagar part o la totalitat d’aquest tipus de serveis.

A canvi, est ha de complir amb determinades condicions, com domiciliar la nòmina, un nombre mínim de rebuts, o ingressar una quantitat de diners al mes. Mai solen ser condicions massa difícils de complir.

Estalvi de comissions

No obstant açò, no totes les persones es troben en la tesitura de disposar d’un compte d’aquestes característiques i evitar l’estalvi de comissions.

Per aquest motiu, resulta necessari portar un seguiment de les operacions que realitzem amb normalitat, la situació del nostre compte i saber per endavant, amb una previsió, la quantia de les despeses fixes que tenim domiciliats en el nostre banc.

D’aqueixa manera, ens podem anticipar i conèixer els futurs cobraments que anem a tenir per a així evitar, per exemple, un descobert, i per tant, gaudir d’un estalvi de comissions.

Tipus de comissions bancàries

Existeixen diversos tipus de comissions bancàries, costos de realitzar determinats moviments en el nostre compte, que hem de conèixer para, com hem dit abans, anticipar-nos a l’acció i evitar un cobrament innecessari.

  • Operacions

Fa referència al pagament de comissions per la realització d’una operació ordenada pel propi client, com la retirada d’efectiu a crèdit o d’un caixer d’una altra companyia bancària, la realització de transferències, ingressos de xecs, entre unes altres.

  • Situacions

Com indica la pròpia paraula, aquest pagament de comissions es deu a una situació, normalment de risc, en el teu compte. Per exemple, un descobert.

  • Productes

La contractació de productes bancaris també porta amb si un cost, una comissió de contractació i manteniment.

Ací podem parlar de les targetes de crèdit i dèbit, per exemple. En aquest cas, l’entitat incorpora un cobrament per l’emissió de la targeta, el seu manteniment anual i en ocasions, duplicat en cas de pèrdua o dany.

Si bé, resulta complicat fer un càlcul exacte del cost de les comissions anuals, doncs cada entitat té les seues pròpies tarifes i en funció del nivell de compromís del client amb el banc, est aplicaria diferents descomptes, amb el conseqüent benefici de l’estalvi de comissions.

No obstant açò, de manera aproximada sí podem calcular el cost anual de les comissions que, en general, paguem als bancs.

Aprèn com evitar les comissions amb la nostra Guia eCaixapopular

Quant gastem en comissions?

Per a preveure la quantia anual de comissions cal que ens fixem en la despesa anual de l’any anterior, d’aqueixa manera, obtindrem un càlcul aproximat del que ens espera en el període anual en el qual ens trobem.

Una altra de les opcions, si bé, consisteix a calcular, mitjançant un simulador de comissions o de forma manual, les despeses per separat de cada servei que tenim contractat.

La suma de tots ells serà el total anual de comissions bancàries.

Comissions bancàries generals

  • Despesa per manteniment de compte

La despesa mitjana en comissions sol ser de 60€ a l’any.

  • Despesa per targeta de dèbit:

Aquesta quota ronda els 30€ a l’any.

  • Quota de la targeta de dèbit

L’import d’aquestes comissions és aproximadament de 50€

  • Comissions per fer transferències

Aquesta operació té un cost mitjà de 10 €

  • Cost per l’ingrés de xecs

Encara que és el més baix, ha de ser sumat al nostre pressupost anual de despeses bancàries. La quantia ronda 1,50€.

L’import total, de forma aproximada i tenint en compte que cada entitat aplica les seues pròpies tarifes, la quantia total seria d’uns 150€ fixos.

D’altra banda, i lloc que les transferències i l’ingrés de xecs té un cost per unitat, en aquest cas, cada client hauria de calcular quantes d’aquestes operacions sol realitzar a l’any per a obtenir la totalitat de la seua pròpia despesa en comissions.

En definitiva, per a evitar les comissions bancàries sempre podem contractar un compte sense comissions o, en cas de no complir amb els requisits, portar un exhaustiu seguiment de les operacions bancàries que realitzem i gaudir d’un estalvi de comissions.

Aprèn com pots estalviar amb eCaixapopular.

I tu, estàs estalviant prou en comissions? Necessites algun consell dels nostres experts? No dubtes a demanar ajuda en la secció de comentaris.

Potser t’interesse:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo