Combinar la cerca de beneficis amb una activitat empresarial sostenible i responsable no té perquè ser incompatible. Aquestes 5 empreses valencianes així ho han demostrat.

Quan pensem en empreses sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, tendim a pensar que els millors exemples ens queden lluny d’ací. Però estem equivocats.

La Comunitat Valenciana és un magnífic exemple per a trobar companyies de diferents àmbits que són exemples a nivell nacional sobre com integrar pràctiques sostenibles a la seua activitat empresarial.

No són 10 ni 20, sinó moltes més. Però per la varietat de sectors i per la seua notorietat en el mercat nosaltres hem escollit aquestes cinc:

1. Hidraqua

És una de les empreses capdavanteres en el nostre país sobre gestió i tractament d’aigües. Abasten activitats com la potabilització, el transport, i la distribució de l’aigua.

Hidraqua empra com a factor diferencial la innovació en l’ús de tecnologies netes i avançades per a optimitzar tot el cicle integral de l’aigua.

A més, col·laboren amb entitats i organitzacions locals en matèria de protecció ambiental i han creat un programa educatiu, AQUALOGÍA, per a ensenyar als més xicotets sobre la importància de cuidar i optimitzar l’ús de l’aigua.

2. Ética

Ética Patrimonios és una empresa valenciana de les anomenades EAFI (Empresa d’Assessorament Financer), que va nàixer en 2003 per a promoure pràctiques més ètiques integrades als models de negoci del món de les finances.

Més que practicar la sostenibilitat, Ética ajuda als seus clients a adaptar les seues activitats a un model sostenible que respecte els principis de l’economia del ben comú.

Entre els seus serveis més destacats figuren estudis del SROI (Estudi de la retorn de la inversió en acció social i ambiental) dels seus clients o desenvolupaments de projectes d’ecoinnovació i estratègies per a lluitar contra el canvi climàtic.

3. Movus

Una empresa capdavantera en formes de transport sostenible a la Comunitat Valenciana.

Molts ens hem acostumat a veure serveis de bicicletes públiques en molts municipis. Movus ha anat més enllà.

Basant-se en la sostenibilitat i la innovació, aquesta empresa valenciana també proveeix vehicles elèctrics de lloguer a empreses i ofereix un servei per a compartir vehicles en els desplaçaments treball-habitatge per a reduir les emissions en les nostres ciutats.

4. Alpesa

Aquesta empresa assentada en la Valldigna es posiciona com la major fabricant de mandrils, tubs i anelles de cartó de la península ibèrica.

Amb més de 130 empleats en plantilla, es diferencia per la utilització de matèries primeres renovables, reciclables i biodegradables en la fabricació dels seus productes.

Ha sigut obsequiada amb el segell IPS (Institut de la Producció Sostenible) per la Diputació de València.

5. Caixa Popular

És a dia d’avui l’entitat financera de referència en l’ecosistema financer valencià.

El seu model cooperatiu i haver fugit d’algunes pràctiques abusives en el món de la construcció durant els anys previs a la crisi li ha permès esquivar la gran concentració del sistema financer espanyol.

A dia d’avui Caixa Popular compagina la seua activitat bancària amb iniciatives sostenibles i de protecció ambiental en la Sierra Calderona.

En la mateixa línia, l’entitat participa i patrocina nombroses entitats que defensen un model de societat més respectuós amb el medi ambient.

Coneixes altres empreses sostenibles valencianes? No oblides esmentar-les en els comentaris, més a baix ↓

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo