El crowdfunding segueix creixent entre els emprenedors espanyols. En concret, el microfinançament col·lectiu va recaptar més de 100 milions d’euros en 2017 a Espanya.

Coneixes aquest sistema de finançament alternatiu? Avui t’expliquem en què consisteix i quines són les millors plataformes d’emprenedors.

El crowdfunding: un sistema de finançament amb notable èxit

D’un any a un altre, la recaptació de microprètecs ha augmentat. Les dades de l’últim informe anual publicat per Univers Crowdfunding, elaborat per la Universitat Complutense de Madrid, Crowdants i Coavanza, mostren una evolució d’un 38,92%. S’ha passat de 73,1 milions en 2016 a 10,6 milions en 2017.

Com funciona?

El crowdfunding és un model de finançament participatiu. Els emprenedors cerquen la inversió en diferents persones per a recolzar el seu nou projecte.

A canvi d’aquestes aportacions, s’atorga una recompensa als participants que pot incloure des d’agraïments, la compra de serveis a un preu inferior abans del llançament o un producte vinculat amb el projecte, entre uns altres.

Existeixen diferents plataformes on l’autor del projecte té un determinat termini per a recaptar el finançament que necessita i difondre la seua idea.

Les millors plataformes de crowdfunding

Kickstarter

Kickstarter és la plataforma més potent de crowdfunding que inicia el seu camí en 2009 amb la idea d’ajudar al fet que la gent puga crear els seus projectes relacionats amb l’entorn creatiu: art, il·lustració, jocs, menjar, música, publicacions, cinema, disseny i tecnologia.

D’origen nord-americà i amb seu a Nova York, ofereix una solució per a arrancar el projecte, no solament en la recaptació dels diners. El seu objectiu és crear una comunitat per a llançar la idea.

Si aconsegueixes el finançament, la plataforma t’ingressa els diners recaptats, amb el cobrament d’un 5% de gestió. En canvi, si no aconsegueixes aqueixa quantitat, no rebràs els diners, però tampoc et cobraran la gestió. En cas de no aconseguir aquesta quantitat, et permet modificar el projecte i tornar a demanar el finançament per segona vegada.

Indiegogo

Aquesta plataforma nord-americana permet obtenir els diners sobre el que has recaptat encara que no arribes a la quantitat especificada en l’inici. Apareixen diferents categories: tecnologia, viatges, salut i fitness, àudio i vídeo.

En registrar el projecte, Indiegogo cobra una comissió del 9% sobre els fons recaptats. En aconseguir la quantitat inicial, es redueix un 4% la comissió, per la qual cosa es premia l’aconseguir la meta.

Ulele

Ulele és la plataforma de crowdfunding a nivell europeu. Pionera a generar projectes creatius, innovadors i socials. Té més de 23.000 projectes, amb una taxa d’èxit del 70%.

En cas que no arribes a la recaptació sol·licitada, no es cobrarà els diners. D’aquesta manera, no s’afig la comissió del 8% a través de targeta i del 5% mitjançant PayPal.

Verkami

Verkami es dirigeix a artistes, dissenyadors i creatius, encara que aquesta plataforma cultural i social cada dia s’expandeix a més àmbits. D’origen espanyol, té un èxit d’un 70% i triomfa sobretot amb el cinema, la música i les publicacions editorials.

També has d’arribar al finançament per a rebre la recompensa i no et cobra gens si no aconsegueixes la quantitat proposada. Es queda una comissió del 5% i tens 40 dies per a finançar la teua idea.

Lánzanos

Aquesta plataforma es distingeix per tenir l’opció de rebre l’aprovació de la comunitat de Lánzanos. És a dir, presentes el projecte i els usuaris voten la idea en “La Caixa”.

Es necessiten 100 vots per part de la comunitat que serveix perquè validen el projecte i es passe a la fase de finançament. És una forma opcional de conèixer l’èxit del producte abans del seu inici.

Una manera participativa de desenvolupar la teua idea amb èxit.

Després de conèixer totes aquestes plataformes, què opines del crowdfunding? L’has usat alguna vegada? Explica’ns-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo