Any nou, propòsits nous. I és que a pesar que encara ningú ha aconseguit donar amb la troballa de la bola de cristall definitiva, el 2017 es presenta a priori com un curs positiu per a la inversió a la Comunitat Valenciana.

Si bé és cert que els estralls de la crisi econòmica segueixen donant forts espertenecs en moltes parcel·les de la nostra societat i indústria, alguns indicadors macroeconòmics indueixen a sentir optimisme i percebre certa efervescència en l’activitat econòmica regional.

Així doncs, en 2016 coneixíem dades encoratjadores com el lideratge en aspectes com el creixement econòmic nacional (3,7% segons AIReF) durant el segon trimestre o la producció industrial al novembre. Però especial esment mereix la mètrica que indica com la nostra autonomia es va erigir en segon lloc de rànquing nacional de creació d’ocupació anual segons dades de la EPA.

La Comunitat Valenciana s’ha caracteritzat sempre per ser territori de grans ments emprenedores i amb un àvid sentit comercial. Així doncs, des de eCaixapopular hem volgut recollir quatre sectors a l’alça en aquest 2017 que presenten condicions propenses per a la inversió.

1. Sector Tecnològic

Els avanços en matèria de tecnologia són ja el nostre pa de cada dia. De llarg a llarg de cada racó banyat per la civilització occidental es mastega l’ebullició digital, i la Comunitat Valenciana no és en absolut una excepció. Solament fa falta fer una ullada als portals d’ocupació per a veure què tipus d’empreses estan despuntant en la nostra comunitat.

El nivell de desenvolupament i impacte en les nostres vides no deixa d’atraure noves inversions al sector tecnològic, i la creativitat d’alguns sembla no tenir fi. El progrés atrau a la inversió, i la inversió al progrés. El tren tecnològic no té frens, i 2017 es presenta com una magnífica oportunitat per a pujar-se en ell definitivament.

Inteligència Artificial:  

A alguns els segueix sonant a Hollywood i a futurista, però gens més lluny de la realitat. La IA és real i està entre nosaltres. La IA diagnostica malalties, ens transporta d’un lloc a un altre, és el teu trainer, el teu meteoròleg personal, el teu executor de tasques al volant. I les seues aplicacions són infinites.

Big Data:  

L’activitat digital genera cada segon enormes quantitats de dades sobre el nostre comportament, i són moltes les empreses que comencen a fer ús d’ells per a desenvolupar noves idees de negoci, amb la finalitat de definir al màxim la comunicació amb el client final i automatitzar els processos.

Desenvolupament de Apps:

Moltes i moltes vegades al dia. No deixem d’utilitzar-les i cada vegada tenim més. Ens agraden les apps, simplifiquen processos, augmenten la nostra productivitat. Les barreres d’entrada? Una bona idea i un pla d’acció i comunicació eficaç.

2. Sector Alimentació

Vox populi seria quedar-se curts. La nostra preocupació i la cura per l’alimentació està a l’ordre del dia i el sector segueix experimentant una revolució a passos engegantits.

Les noves formes de vida i la recerca mèdica ens obliguen inequívocament a evolucionar cap a una alimentació més saludable i equilibrada. Si a açò li vam sumar que els valencians som íntims amics del plaure gastronòmic, tenim la fórmula perfecta de negoci en 2017.

Aliments ecològics:

Respectuosos amb el medi ambient, afavoridors del comerç pròxim i local i la lògica comercial de consumir productes de temporada han convertit a l’alimentació ecològica un sector molt rendible en els últims anys. Recordem que Espanya és el primer productor mundial d’aquests aliments dels quals exporta un 80%. I a la Comunitat Valenciana la fórmula agricultura-exportació semblem tenir-la dominada…no?  

Restriccions Alimentàries:

Cada vegada són més les persones que intenten adequar-se el màxim possible a una alimentació òptima i equilibrada. En els últims anys els líders de la distribució han apostat molt forta per oferir una extensa gamma de productes especialitzats: sense gluten, sense lactosa, informació sobre al·lergògens, etc. I la seua aposta segueix creixent cada dia. Per alguna cosa serà.

Menjar ràpid:

Sí, ràpida. Però saludable. Dos conceptes que semblaven antagònics convergeixen cada vegada més per a adaptar-se a les nostres necessitats i demandes actuals. No tenim més temps, però sí més consciència sobre allò que ingerim. Per què no aprofitar-ho?

3. Sector Sostenibilitat

Vents favorables per a la inversió en sostenibilitat en el 2017 a la Comunitat Valenciana. Les ajudes i subvencions atorgades per part de les administracions públiques provoquen que siguen molts els que ja es plantegen emprendre en aquest sector.

A més de ser objecte de conscienciació social, aspectes com les fluctuacions en el preu de l’electricitat i el creixent ús que fem d’ella en els temps digitals genera una forta demanda per la utilització de mecanismes d’estalvi energètic.

Així doncs, la tecnologia LED, la cogeneració, les energies renovables, els envasos biodegradables o diferents formes de transport elèctric segur vénen trepitjant fort enguany.

4. Sector Turístic

Sempre ha sigut el rei, i gens condueix a pensar que en 2017 serà diferent. Any rere any, les xifres no deixen de créixer.

Durant el 2016, la nostra comunitat va créixer un 16,8% respecte a l’any anterior en turisme estranger, la qual cosa es tradueix en un muntant de 75,3 milions de persones. Platges, cultura, naturalesa o gastronomia. Cada vegada són més els que s’acosten per aquestes terres a conèixer els nostres tresors més cotitzats.

Així doncs, hi ha qui no ha deixat passar l’oportunitat i han enfocat les seues activitat empresarial a reforçar els serveis al turista: agències de viatge, paquets online de turisme low cost, allotjaments temàtics per a grups específics.

No obstant açò, s’obrin noves línies de negoci amb una tendència a l’alça en l’exigència del visitant, que ja no es conforma únicament amb el turisme de sol i platja, sinó que cerca xopar-se de l’autenticitat de la nostra terra i la nostra forma de viure. I ací, nosaltres tenim molt que oferir.

Llarga vida al rei!

Eres emprenedor? Coneixes altres sectors rendibles per a invertir a la Comunitat Valenciana? Explica’ns-ho més a baix!

Vols aprendre a gestionar millor les teues finances?

Consulta la nostra secció de Educació Financera i comença ja a estalviar. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo