Idees, models, equips…a més de ser elements essencials de tota startup, són també els fonaments inicials para tot aquell que decideix emprendre un projecte. No obstant açò, el major escull en tota planificació sol residir en el finançament del futur negoci. Si estàs pensant a muntar la teua primera startup, t’expliquem cinc vies de finançament que pots utilitzar.


Segur que tu també t’has adonat. Ens envaeixen. Casos d’èxit, fracassos anunciats, rondes d’inversió, milionaris de la nit al dia, arruïnats del dia a la nit…convivim amb una pluja de conceptes noticiables relacionats amb la febre del emprendimiento i el món Startup.

Però encara que alguns s’obstinen a fer-nos creure que el emprendiment és una moda o tendència dels últims temps, som molts els que sabem que no és exactament així.

L’esperit emprenedor ha estat sempre arrelat a la nostra forma de ser, al nostre caràcter i el nostre ímpetu aventurer per descobrir noves formes de guanyar-nos la vida.

Al cap i a la fi, el emprendiment d’un negoci no és més que el desenvolupament d’una solució davant un problema o necessitat latent que detectem, i que convertim conseqüentment en una oportunitat.

“L’emprenement no es ni ciència ni art, és una pràctica”

Peter F. Drucker, pare del management.

No obstant açò, en el que sí semblen coincidir tots és en la naturalesa innovadora dels nous negocis que porten sorgint en el nostre entorn durant els últims anys.

Si fem una ullada ràpida a alguns dels nostres socis europeus més avançats, ens adonarem com allí el concepte Startup sol anar generalment lligat a un negoci recolzat en la tecnologia.

I és ací on nosaltres ens estem posant les piles i desenvolupant noves solucions per al mercat. Talent hi ha de sobres. Que ens ho diguen als valencians!

Des del blog de eCaixapopular hem volgut analitzar cinc formes de finançament que els emprenedors poden dur a terme si estan preparats per a muntar el seu primer negoci.

1. Inversió tradicional (Business Angels)

Al costat de les formes autofinançament, sol ser la inversió més cercada per tots aquells que decideixen iniciar-se en el món Startup.

Una manera molt senzilla d’acudir a aquest tipus d’inversió és mitjançant plataformes digitals que serveixen de vincle entre emprenedors i inversors.

Un exemple d’aquest tipus ho trobem en la comunitat de Startupxplore.

En aquest context, sorgeix la figura de Business Angel. Aquest tipus de perfil respon a inversors privats, que a més de proporcionar capital per al projecte, també aporten els seus contactes i la seua experiència.

Com és evident, el finançament vindrà determinada per la viabilitat, la fase de desenvolupament del projecte i els recursos necessaris en cada cas.

2. Crowdfunding

En el model de Crowdfunding, l’emprenedor exposa el seu projecte de negoci davant una comunitat digital de persones de tota índole, que podran aportar lliurement una quantitat determinada, sempre dins dels rangs disponibles.

L’inversor en aquest cas es converteix en mecenes del projecte, i segons la quantitat aportada podrà rebre diferents tipus de beneficis exclusius.

Una plataforma amb molt èxit en aquest sentit és CrowdCube.

3. Crowdlending

El Crowdlending és un model de finançament per a Startups similar al crowdfunding. En aquest cas, el capital ve lliurat en forma de xicotets préstecs a xicotetes empreses per part d’una xarxa de prestadores o d’altres empreses a canvi d’un tipus d’interès determinat.

Una plataforma molt coneguda de Crowdlending és Grow.ly

4. Finançament públic

A pesar que seguim estant lluny de les ajudes en altres països comunitaris, algunes administracions públiques ja s’han engegat amb plans d’ajuda al emprendimiento i les Startups. Ja era hora!

Les condicions i requisits en alguns casos són molt estrictes, però no perdem gens per intentar aconseguir el nostre xicotet impuls econòmic.

En aquest sentit, el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial, dependent del Ministeri d’Economia i Competitivitat, proporciona finançament i suport a projectes de R+D+i i empreses de base tecnològica.

5. Venture capital

Venture capital o capital de risc és una forma de finançament relatiu a Startups en fase de desenvolupament que alberguen unes expectatives elevades de negoci.

Solen estar formades per entitats o fons d’inversió que aposten per tecnologies emergents. Amb la seua aportació, poden passar a formar part de l’empresa mitjançant una participació o acció de la mateixa.

En el moment en el qual l’empresa haja obtingut els beneficis esperats es retirarà la inversió concebuda amb els seus corresponents beneficis.

Concloent…

No ens atrevim a concloure què model de finançament és més adequat o rendible. Cadascun d’ells tenen un tipus d’avantatges però també els seus riscos.

El vertader talent consisteix a saber combinar més d’un per a obtenir allò que necessitem en cada fase del nostre projecte.

I sobretot, no deixar de confiar mai en tu mateix. Coneixem molt pocs casos en els quals els líders d’una Startup reeixida no hagen passat abans per un o més projectes frustrats. Però d’açò ja parlarem en un altre article…

Has pensant a muntar la teua pròpia Startup? Necessites ajuda o assessoria amb el finançament del teu projecte? En eCaixapopular podem orientar-te sense compromís amb el teu negoci. No dubtes a consultar-nos o deixa’ns un comentari més a baix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo