Encara no coneixem moltes de les aplicacions que tindran els assistents de veu a llarg termini, però serà un fenomen revolucionari

Ara com ara, encara ens costa parlar amb robots. I ho portem quasi com un joc, un artifici que desperta la nostra curiositat i ens produeix certa gràcia.

També va passar açò amb la televisió en el seu moment, amb els ordinadors personals després i fins i tot amb els telèfons mòbils… Però poc temps després, les aplicacions de totes aquestes tecnologies han dominat completament la manera de viure de l’ésser humà.

La Intel·ligència Artificial ho canviarà tot.

La tecnologia dels assistents de veu està basada en la Intel·ligència Artificial, que ja s’està perfeccionant però que sens dubte és de llarg recorregut.

Aprendre de les màquines i fer que les màquines aprenguen dels éssers humans requereix d’una gran obertura de mires i també de la necessitat de cert control ètic de l’entorn.

Com a exemple, als ja coneguts Alexa de Amazon, Siri d’Apple i a l’Assistent de Veu de Google, ja els han aconseguit manar comandos imperceptibles a l’oït humà perquè realitzen accions d’hacker com marcar un número de telèfon o obrir un determinat lloc web.

A continuació us resumim algunes dels avantatges i grans canvis que suposaran els Assistents de Veu:

Integració i velocitat sense pantalles

La primera de les grans aplicacions domèstiques i per a empreses és el reconeixement de veu i l’anàlisi de les peticions de busca sense necessitat de pantalles.

En aquest cas, Alexa de Amazon es va avançar creant els seus altaveus intel·ligents, que poden ajudar a trobar en cercadors sense necessitat de mòbil ni pantalla i contesten preguntes fins a determinat tipus de complexitat.

Tot part del procés de reconeixement per veu i el machine learning, que memoritza tipus de respostes segons preguntes i aprèn a distingir tons de veu i idiomes en les seues últimes versions.

Aquesta tecnologia està en constant aprenentatge, per la qual cosa els millors resultats es veuran en pròxims llançaments com Alexa Skills Kit (ASK) o Alexa Voice Service (AVS), que posaran en mans dels desenvolupadors la capacitat de programar nous comandos de veu i integració en diferents programari i maquinari.

“Hey Mercedes” és un bon exemple d’integració d’Assistents de Veu en programari per a vehicles.

El cas de Mercedes pot ser un bon anticipament per a la seua integració en empreses d’automoció, transports, missatgeria, vols comercials o maneig remot de maquinària mitjançant comandos de veu, encara que haurà d’estar molt contrastat fins a arribar a alts nivells de confiança.

Assistents de Veu com a Eina de Màrqueting

Investigadors de Berkeley han publicat un treball de recerca explicant com inserir comandos directament en enregistraments de so com a música o soroll blanc.

Aquests comandos són imperceptibles per a l’oïda humana, però intel·ligibles per als dispositius d’assistents de veu.

Aquesta utilització de la tecnologia podria donar lloc tant a xicotets errors de les aplicacions com a grans tragèdies en el cas de conducció per comandos de veu o maneig de maquinària i tecnologia.

Per tant, encara que aquesta tecnologia encara està “en bolquers”, requereix de cert control i d’un filtre exhaustiu més enllà del conegut fins ara.

Dins dels usos comprovats en programari com els CRM de SalesForce i Microsoft, la Intel·ligència Artificial servirà per a predir rutines i comportaments que s’utilitzaran i de fet ja s’utilitzen, mitjançant el Big Data, en el màrqueting digital.

I ací és on els Voice Assistant poden jugar un paper intrínsec com a assessors de marca personalitzats que ja coneixen els gustos del consumidor.

Aquests assistents estan ultra connectats amb tota la informació disponible en la xarxa i poden oferir novetats segons les preferències i ordres de l’usuari, per a en un futur, passar a recomanar sense ser programats.

Els assistents poden filtrar totes les ofertes de productes i serveis i desglossar-la de la manera més personalitzada al seu usuari, oferint una nova experiència de compra o d’informació

No és difícil imaginar la interacció del nostre assistent de veu com prescriptor de les marques que consumim, a manera de remarketing geolocalitzat

Si bé està començant, el públic que utilitza els assistents suma ja un 31% d’ús quotidià en usuaris d’entre 14 i 17 anys i un 20% d’aquells que s’inicien en el seu ús, la qual cosa suposa més del 50% de l’audiència actual. I l’expectativa creix.

En la següent infografia podem observar els quatre grans processos que els Assistents de Veu van a revolucionar.

assistents-de-veu-e-caixa-popular

Assistents de veu per a seguretat

Altra de les aplicacions més usuals per a utilitzar els comandos per veu seria la domòtica i la seguretat tant domèstica com en empreses.

El repte de l’aplicació dels Voice Assistant en seguretat respon a la pròpia seguretat de l’eina i a la perícia dels seus sistemes de defensa contra hackers

Sens dubte, les aplicacions són infinites, tant per a control d’accessos com a jerarquies programades per veu.

No obstant açò, el control anti enregistraments de veu i la realitat d’un circuit tancat (encara que estiga connectat a internet) hauran de progressar molt perquè açò siga una realitat estesaa.

No obstant açò, el control d’accés mitjançant veu, sumat a altres dispositius com el mòbil o elements connectats, és ja una realitat.

Estarem atents per a veure si el seu desenvolupament en l’Internet de les Coses segueix un curs accelerat i ens ofereix alguna sorpresa.

Integració amb ChatBot i webs optimitzades per a Veu

Com hem vist en l’apartat del màrqueting, la integració de la veu en l’entorn digital està obert a infinites possibilitats.

Els ChatBots són una de les eines digitals que van a ser tendència en 2018. I la seua integració amb assistents de veu pot ser un autèntic plus.

Quan l’aprenentatge artificial arribe a altes cotes i sempre que l’usuari així ho permeta, el ChatBot es pot convertir en un poderós aliat de comunicació per a tots els actors de l’entorn digital.

Recomanadors d’informació i presentacions multimèdia poden adquirir un altre nivell de personalització que pot ser molt atractiu.

La veu integrada en la web, pot ser de gran ajuda.

Fins avui, la veu només semblava servir para persones invidents o com a xicotets experiments online, però les seues possibilitats es van a veure implementades per la programació opensource i els nous dispositius.

Parlar amb les pàgines web i que les pàgines ens parlen, obri un nou ventall de comunicació que accelerarà diferents processos comunicatius.

Preguntar-li al periòdic sobre l’última notícia del dia, que l’ordinador ens llija un pdf o redactar un document amb la nostra veu són coses que ja es poden fer.

Ara la imaginació dels desenvolupadors poden traslladar aquestes experiències a altres dispositius i és ací, on hi ha un enorme camp de joc.

Com a conclusió podem afegir que les opcions que s’obrin amb aquesta recent tecnologia són infinites.

La seua utilització dependrà de l’honestedat dels seus creadors i usuaris i estarà supeditada als diferents avanços en les seues tecnologies anàlogues: Intel·ligència Artificial, Materials connectats (Internet de les coses) avanços en hardware i tecnologia big data.

Sens dubte, ens esperen uns anys de continus avanços propulsats entre altres motius, per la guerra entre els grans actors d’aquest sector: Google, Amazon, Apple i Samsung.

 

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo