Fundar la teua empresa i poder prendre les teues pròpies decisions. Una iniciativa que cada dia escullen més persones, que decideixen arriscar i crear el seu negoci.

No obstant açò, no resulta tan fàcil com pot semblar en un primer moment. Per a obrir una empresa, no solament n’hi ha prou amb tenir la capacitat econòmica, sinó que també s’han de seguir una sèrie de tràmits burocràtics i econòmics.

Coneixes quins són els passos que has de seguir? Si no els saps, avui t’expliquem una guia amb les pautes essencials perquè fundes la teua pròpia companyia.

¿Per on has de començar?

1- Pla empresarial

El pla d’empresa es tracta d’un document fonamental on descrius el teu projecte i exposes com vas a començar-lo. Serveix per a identificar, descriure i analitzar el teu negoci.

Al mateix temps, és una carta de presentació per a inversors i col·laboradors, per la qual cosa ha d’estar ben estructurat i ser atractiu. D’aquesta forma, has de saber vendre bé la idea de negoci.

Quins són les variables que ha de contenir?

  • La presentació del projecte i la idea de negoci
  • La descripció dels promotors
  • L’anàlisi DAFO
  • La forma jurídica
  • L’anàlisi del mercat i del sector
  • Establir el pla de màrqueting i de comercialització
  • L’anàlisi econòmic i financer
2- Estructura jurídica

Resulta necessari saber quants socis formaran la societat i triar la forma jurídica de l’empresa que abasta des d’autònom, societat anònima, societat limitada i cooperativa.

3- Nom per a la teua empresa

Has d’obtenir la Certificació Negativa del Nom de la Societat (CNN) que acredita l’exclusivitat del nom de l’organització. Aquest tràmit es realitza en el Registre Mercantil.

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
4- Capital social

Quan crees la societat i depenent del tipus d’empresa, hauràs d’aportar un capital mínim per a la seua constitució.

En cas de ser una Societat Limitada l’import és 3000 euros, mentre que en una societat anònima la quantitat és de 60000 euros. Quan eres autònom, aportes la quantitat que consideres, però assumeixes la responsabilitat amb el teu patrimoni personal davant possibles deutes.

5- Codi d’Identificació Fiscal

Has de sol·licitar el Codi d’Identificació Fiscal (CIF) en l’ Agència Tributària, on obtindràs un nombre provisional per a la teua empresa i passats els 6 primers mesos, t’enviaran el definitiu.

6- Escriptura de la societat

Una vegada hages obtingut el CIF, hauràs d’acudir al notari per a elaborar les escriptures amb les signatures de tots els socis.

7- Activitats econòmiques

Hauràs de donar d’alta a la teua empresa en L’Impost sobre Activitats Econòmiques, exposant l’activitat que desenvolupa la teua empresa. Aquest tràmit l’hauràs de realitzar a través de l’Agència Tributària.

8- Llibres de societats

És necessari legalitzar els llibres de societats: el llibre d’inventaris, el llibre de comptes anuals i el llibre diari. S’elabora en el Registre Mercantil i es tracta d’incorporar un certificat oficial en la primera pàgina de cadascun dels llibres, així com marcar la resta de fulles amb el segell del Registre Mercantil.

9- Registrar les patents i les marques

Paraules, frases, imatges o símbols han de quedar registrats en l’ Oficina Espanyola de Patents y MarquesEncara que s’haja registrat la denominació en el Registre Mercantil, no està protegida com a marca, per la qual cosa és un tràmit important.

Després de crear la meua empresa, què faig?

Després de seguir aquests passos, el teu projecte deixarà de ser una idea per a convertir-se en un negoci. Aquestes són les pautes essencials per a legalitzar la teua activitat empresarial, però has de prendre més decisions perquè la teua empresa siga viable.

Tria la teua estratègia de màrqueting

Ara està en la teua mà desenvolupar les estratègies comercials i de màrqueting perquè la teua empresa comence a formar part del mercat.

Principals accions de comunicació

No oblides les accions de comunicació essencials per a estar en l’entorn digital. Pots crear una pàgina web, obrir perfils de xarxes socials, elaborar campanyes de publicitat, fer campanyes d’email màrqueting o apostar per la publicitat digital.

Tot açò comportarà que arribes als usuaris per a convertir-los en possibles clients. No obstant açò, sempre has de saber quin és el teu pressupost i cercar noves opcions de finançament a través d’inversors o de subvencions.

Ara ja saps per on començar. És el moment de començar amb la teua idea i liderar la teua companyia.

Vols emprendre amb el teu propi projecte? Explica’ns-ho

Quizás te interese:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo