Si és la primera vegada que visites la secció d’emprenedors eCaixapopular, et donem la benvinguda. Posa’t còmode.

Però si no és així, segur que et sona una idea que hem repetit fins a la sacietat: qualsevol emprenedor d’èxit és perseverant, i quasi mai encerta a la primera.

Perdona’ns si som un poc pesats amb aquest tema. Per a tractar de reforçar aquesta idea, hem reunit a tot l’equip d’emprenedors eCaixapopular. Tots a l’una.

Una vegada sentíem haver-hi procrastinat suficient, hem recopilat democràticament aquests deu consells que a tots ens haguera agradat rebre abans d’embarcar-nos en les nostres aventures de negoci.

Alguns són obvis, però no per açò menys importants. Si estan en aquesta llista és perquè de veres mereix la pena recalcar la seua importància. Ja ens diràs la teua opinió en els comentaris.

10.Visualitza el teu negoci

Imagina-t’ho des del primer dia fins a l’últim. En totes les fases. Si la teua idea és de èxit o no, ho van a decidir uns altres per tu. Però MAI oblides què va ser el que et va portar a engegar el teu projecte.

9.Forma un bon equip

Estem parlant d’un negoci, no de la llista de convidats al teu aniversari. Escull a aquells que crees que més aportaran al teu negoci i convenç-los de la teua idea des del principi. Si no pots convèncer-los, tens un problema.

8. Sigues pacient

Els resultats quasi mai arriben sols ni a curt termini. Estableix un pla de viabilitat financera que et permeta comptar amb un marge de temps per a comprovar l’efectivitat real del teu projecte.

Açò sí, sigues realista: si alguna cosa no funciona en el termini previst talla en sec com més prompte millor.

7. La por és el teu enemic

No t’espantes. Ningú va dir que fóra fàcil. Però si et deixes portar per la por, aquest contaminarà a tots els altres elements del teu negoci i condicionarà les teues decisions futures.

La clau està a construir un pla realista i que puga prevenir possibles contratemps. Si eres capaç d’aconseguir-ho, no hi ha raó perquè la por es creue en el teu camí.

6. Coneix els teus límits

Aprendre és una inversió. I si vols sobreviure, més val que t’ho fiques en el cap, perquè és l’avantatge competitiu més valuós que existeix.

Això sí, perfecte no hi ha ningú. A alguns se li donen millor unes facetes que a uns altres. Si hi ha alguna cosa que et lleva massa temps o energia per a centrar-te en el que millor saps fer, no t’obsessiones. Busca ajuda i augmentaràs la teua productivitat.

5. Arrisca’t

Contínuament. I el risc va acompanyat de la innovació. Fins i tot quan el teu negoci siga molt rendible, si no proves noves formes, no t’adaptes i no corres riscos, el cicle de vida del teu producte serà efímer.

4. Feedback, feedback i més feedback

Mai cregues saber-ho tot, ni pressuposar el que el teu públic o el teu client necessita.

Si comptes constantment amb opinions externes i les preses en compte, el pitjor que et pot passar és que aprengues alguna cosa i sigues capaç de millorar el teu negoci.

3. Tracta de sorprendre

No et centres exclusivament en el que el teu client et demana. Tracta de superar-te a tu mateix, i esforça’t a sorprendre al teu públic contínuament.

Et podem assegurar que aquesta actitud millorarà notablement la teua reputació, i per tant, la teua cartera de clients.

2. La teua actitud vs El teu temps

Mai oblides que l’important no és el temps que empres en el teu projecte, sinó l’energia que eres capaç d’imprimir en ell.

Tots tenim dies o setmanes en els quals som menys productius, o la nostra energia no és tan efectiva.

No t’obsessiones. És millor que deixes les decisions importants per als moments en els quals et sentes veritablement inspirat i positiu.

1. Disfruta del que fas

Si no eres capaç de gaudir amb el teu treball, és millor que ho deixes. Comença alguna cosa nova, busca una altra persona que es faça càrrec o ven la teua idea, però no continues en ella.

El teu equip, els teus clients, els teus amics i la teua família. Tots van a patir les conseqüències de que no sentes passió per allò en el que passes la major part del dia. Tingues-ho molt en compte.

Estàs d’acord amb aquests consells? Els apliques en la teua vida professional? Explica’ns-ho més a baix en els comentaris.

Potser t’interessa:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo