Tots coincideixen. Governs, sector bancari, associacions empresarials, fòrums d’economia, consultories financeres, etc.

L’única eixida per a les empreses a l’hora d’afrontar i sobreviure a l’enorme erupció de noves tecnologies i formes de consum que s’aveïna passa per aplicar un procés d’adaptació i transformació digital.

Fins a l’actualitat, els reajustaments i modificacions que han hagut d’escometre moltes organitzacions per a adequar les seues vies de negoci a les noves tendències de demanda, han sigut com a mínim notòries.

No obstant açò, els experts apunten al fet que encara no hem viscut ni una quarta part del que està per vindre quant a transformació digital es refereix.

Concretament, es preveu que entre 2019 i 2023 moltes empreses europees es vegen abocades a l’extinció si no es prenen molt de debò aquest repte tecnològic.

Quin és el significat de la transformació digital?

A grans trets, la transformació digital és un procés de digitalització dels models de negoci de les empreses que es produeix dins d’un marc mundial de globalització i competència elevada.

La principal raó de ser de la transformació digital resideix en la capacitat de reduir costos i augmentar la rendibilitat aprofitant els avantatges de les tecnologies emergents.

Alguns exemples de tecnologies disruptivas en aquest sentit són:

• Nanorobótica
• Realitat augmentada
• Internet de les coses (IoT)
• Fintech
• Impressió 3D a gran escala
• Tecnologia mòbil 5G

Informe Emprende eCaixapopular: Idees de negoci que triomfaràn en 2018

Com es duu a terme una transformació digital?

Les variants i formes d’emprendre una readaptació de tals magnituds són infinites depenent del sector i el tipus d’indústria de cada organització.

El talent i la capacitat per a saber esprémer al màxim el potencial de les diferents tecnologies marcarà la diferència entre una empresa i els seus competidors.

Cal destacar que el procés de transformació digital no és alguna cosa amb un principi i un final.

Cabe destacar que el proceso de transformación digital no es algo con un principio y un final.

Qualsevol bon empresari sap que la renovació i adaptació del seu negoci és una carrera de fons que en molts casos encarna la supervivència d’una companyia.

Quines són les claus de la transformació digital d’una empresa?

1. Intercanvi de coneixement o Networking

Llevat que el teu negoci siga una gran multinacional tecnològica líder en economia digital, el fet de comptar amb un equip complet de professionals experts en tecnologies digitals no et garanteix en absolut l’èxit del teu negoci.

A partir d’ara, la majoria de les empreses hauran de compartir les seues inquietuds, coneixements, reptes i objectius amb altres organitzacions a l’última en innovació i experimentació digital com Startups, centres de coworking digital, emprenedors, etc.

2. Reputació Online

Fica-t’ho en el cap. Si el teu negoci posseeix una identitat digital (i més val que la posseïsca), també va a comptar amb una reputació digital.

Tot les accions a nivell de comunicació, màrqueting o publicitat són susceptibles de quedar emmagatzemades en la xarxa, i en cas de no cuidar-les prou es poden tornar en contra teva en qualsevol moment.

Molt ull amb açò!

3. Presència multidispositiu

No sabíem si esmentar aquest punt en el present article perquè resulta alguna cosa ja massa obvi.

No obstant açò, ens seguim trobant amb molts clients i empresaris que encara no tenen clar que el seu negoci i identitat ha d’estar, i sobretot adaptar-se a qualsevol dispositiu tecnològic.

L’exemple més clar ho trobem en aqueixa pime de tota la vida referent en el barri o localitat, que un dia es va fer una pàgina web i des de llavors, creu innocentment que està adaptada a l’era digital.

Val, és un primer pas, però avui la seua pàgina web s’ha quedat més antiquada que Eurovisió i és probable que les seues dades de contacte no siguen visibles en les pantalles del nostre smartphone.

Encara hi ha molts casos així…

4. Big Data

La informació és hui més valuosa que mai. Una dels avantatges de les tecnologies digitals resideix que les empreses obtenen moltes més facilitats per a conèixer millor a les seues audiències i els seus possibles interessos.

Saber obtindre i manejar aquesta informació jugarà un paper imprescindible per a prendre les decisions més encertades, i sobretot més precises en honor de millorar els seus models de negoci i les comunicacions amb els seus clients.

5. Innovació constant

Fins ara, moltes companyies creien que un xicotet departament de I+D seria suficient per a estar a l’última en noves formes de negoci i expansió.

No obstant açò, en aqueix futur molt a la vora, no hauríem de tractar la innovació com un element o apartat més de la nostra companyia.

És a dir, tots els estaments i fases de l’empresa han d’estar contagiades per ments creatives i innovadores capaces de detectar oportunitats en qualsevol mínim detall.

Cal desfer-se de la por. Sense proves ni inversió no hi haurà benefici, ja que la incertesa serà el pa de cada dia per a moltes xicotetes i mitges empreses.

Ací és on haurem d’actuar de ple per a identificar noves vies de rendibilitat.

Què saps de la transformació digital? Eres empresari i no saps per on començar? Consulta’ns en la secció de comentaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo