Emprendre un nou negoci pot ser un projecte carregat d’il·lusió i que ens omple de satisfacció personal i professional.

No obstant açò, des de eCaixapopular sabem que l’èxit o el fracàs de formar la nostra nova empresa dependrà de molts factors que haurem de tenir en compte.

Un element imprescindible de tot nou projecte radica a construir un model de negoci atractiu que cobrisca tots els buits que la nostra idea puga deixar al descobert.

El que realment importa no és la construcció del model de negoci, sinó la seua aplicació real. En aquest punt, som molt partidaris de la teoria del ‘producte mínim viable’.

Aquest concepte ens diu que una vegada tenim el nostre model de negoci confeccionat, hem de llançar el nostre producte o servei al mercat per a començar a obtenir feedback sobre com anar millorant el nostre model de negoci.

Com fer un model de negoci encertat?

En el nostre article anterior sobre ‘com saber si estic preparat per a muntar el meu primer negoci’ ja incloíem alguns consells per a saber si reunim les condicions idònies per a llançar-nos a la carrera del l’emprenement.

En aquesta ocasió, hem volgut anar més enllà i ficar-nos de ple amb els elements que hem de tenir en compte per a construir un model de negoci efectiu.

1. Satisfer una demanda real

A menys que tinguem la completa (i poc probable) seguretat que el nostre producte es va a convertir en el millor de tota la competència, aquest haurà de nàixer per a cobrir una necessitat latent i real dins del mercat.

Aquest aspecte ens va permetre a fer més senzilla les labors de posicionament de producte dins del mercat,, i saber dirigir-nos de manera eficaç a aquells nínxols on existeix una demanda d’allò que pretenem oferir.

2. Proposta de valor

A més de satisfer una necessitat per part del públic, el nostre producte haurà de contenir elements que ho facen diferenciar-se de la resta de béns o serveis similars.

Aquesta part és fonamental en els negocis que comencen amb un pressupost limitat. Definir correctament la seua proposta de valor i identificar els avantatges competitius del producte va a facilitar enormement l’obtenció de diferents vies de finançament.

3. Trobar un mercat/client objectiu

T’has imaginat al teu client ideal? Has tractat de parlar amb algun d’ells?

Tracta de definir amb la major exactitud la teua Buyer Persona, i posteriorment, intenta confirmar que no t’has equivocat en les teues previsions.

Has de saber com et vas comunicar amb ells, en quin to, en quin registre, qui són les seues referències, quines coses els inspiren o els preocupen quan es van a dormir.

Tracta en la major mesura possible de posar-te en el seu lloc. Així aconseguiràs afinar considerablement la punteria en els teus objectius comercials.

4. La rendibilitat

Recorda que emprendre un negoci no és un hobby ni una causa benèfica. Realitzar un pla econòmic de viabilitat empresarial va a ser obligatori per a prendre decisions de calat.

Contempla els terminis i les fases en els quals pretens dedicar la teua capital a invertir, a expandir la teua marca, però també a recuperar la teua inversió, i a generar beneficis.

És molt important que aquests terminis es complisquen amb la major exactitud possible. En cas contrari, és millor replantejar-se el model de negoci, abans de seguir en caiguda lliure.

5. Pensa a llarg termini

D’acord. Posem que has realitzat un bon plantejament i el teu model de negoci està funcionant com esperaves, o fins i tot millor.

Et sona allò del cicle de vida d’un producte? Doncs no ho oblides en cap moment.

El teu producte pot tenir èxit i bon acolliment entre el públic. Ho has aconseguit. Però açò no va a durar tota la vida.

Sorgiran competidors, noves idees, modes o diferents tendències de consum. Hauràs d’estar preparat perquè la teua viabilitat no es veja compromesa en cap fase del teu negoci.

Has construït alguna vegada un model de negoci? Com ha sigut la seua aplicació? Si tens dubtes o vols compartir la teua experiència, no dubtes a escriure un comentari més a baix

Potser t’interessa:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo