Quantes vegades hem pensat a començar amb el nostre propi negoci? Quan serà per fi el dia en què engeguem aqueixa magnífica idea que ronda en el nostre cap des de fa temps?

La veritat és que les noves circumstàncies econòmiques i laborals han propiciat en els últims anys nombroses iniciatives per part de joves (i no tan joves) amb un alt esperit emprenedor.

Segur que ràpidament se’ns vénen al capdavant diverses empreses que semblen haver explotat de la nit al dia, envaint els nostres smartphones o el nostre carret de la compra.

La febre Startup és una realitat.  Són molts i moltes els que es van al llit pensant que és ara el moment i l’oportunitat perfecta per a desfer-se d’aqueixa ocupació rutinària i pesat, i començar un nou camí que ens permeta guanyar més temps, més llibertat, una millor conciliació laboral, i en definitiva més felicitat.

No obstant açò, no tot és tan fàcil com sembla. En la majoria de casos, tots eixos invents revolucionaris porten darrere moltíssimes hores d’esforç, de treball, històries de fracassos, i de dificultats econòmiques contínues.

Els experts ho tenen clar. La clau principal resideix en la perseverança. No importa caure, sinó tornar a alçar-se i mantenir sempre una actitud positiva enfront de les dificultats (que les hi haurà, i moltes).

El procés és moltes vegades llarg i tediós, però en les nostres mans està viure-ho com un camí d’aprenentatge o per contra, rendir-nos tot just començar. Per tant, abans de muntar el nostre primer negoci serà imprescindible fer-nos 3 preguntes fonamentals:

1. Estic satisfent una necessitat? Existeix una demanda real?

Sembla una qüestió òbvia, veritat? Doncs encara hui segueixen existint multitud de casos en els quals sembla que aquest aspecte no ha tingut lloc en la planificació prèvia de la nostra activitat.

Et sona el concepte ‘model de negoci’? Segurament, si vas a muntar-ho per primera vegada, el fet de tenir clara la teua idea i defensar-la fins al final et va a reportar molts beneficis. Però s’ha d’anar amb compte. No ens podem obcecar amb alguna cosa que els teus potencials clients no estan demandant.

No hem d’oblidar en cap moment que estem muntant un negoci, no una associació benèfica ni convertint el nostre hobby en la nostra professió. 

Per açò, és imprescindible emprar tot el temps que siga necessari a estudiar com podem adaptar la nostra idea a les necessitats reals del mercat. Si cal, prova i resetea el teu model de negoci tantes vegades com siga necessari, però abans d’embarcar-te assegura’t que existeix un nínxol de mercat per al teu producte o servei.

2. Puc fer-ho jo solament? Segur?

Probablement, en les primeres fases de la nostra planificació, i com a capitans del projecte, serà essencial tinguem molt clara nostra idea. No podem comunicar ni transmetre alguna cosa que nosaltres mateixos no dominem al cent deu per cent. Però d’altra banda, un dels errors que més es repeteix en els negocis no satisfactoris l’errònia obsessió per realitzar el camí sols.

És de vital importància comptar amb la col·laboració o opinió de tercers en moltes fases del procés. Si vas a començar el teu negoci juntament amb més persones, esforça’t a triar-les adequadament, intenta esclarir tots els dubtes i prevenir problemes des del principi i no cometes l’error de centrar-te únicament en la repartició de beneficis.

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.

3. Compte amb suficients recursos?

Quants diners necessite? Quin és el meu marge inicial de temps i diners? Els miracles existeixen, però no són habituals. El més probable a l’hora de muntar el nostre primer negoci és que no comencem a obtenir beneficis des del principi.

Per açò, comptar amb un fons per a obrir-nos passe els primers mesos es torna crucial per a arribar al volum de venda desitjat o previst.

A més, per molt bona que siga nostra planificació haurem d’esperar despeses imprevistes o superflus, sobretot al principi. D’altra banda, és important ‘perdre’ tot el temps necessari a aconseguir bones condicions de finançament. Bé siga per mitjà d’ajudes públiques o acudir a plans de finançament privat.

Estàs pensant a muntar el teu primer negoci? Has tingut alguna experiència? Tens algun dubte? No dubtes a compartir-les amb nosaltres i el nostre equip d’experts financers tractarà de respondre totes les teues preguntes.

Vols aprendre a gestionar millor les teues finances?

Consulta la nostra secció de Educació Financera i comença ja a estalviar. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo