Es ven com a mètode però és més que açò. És una filosofia, una manera de pensar i entendre l’ecosistema emprenedor. T’expliquem les claus del mètode Lean Startup.

Fa ja 7 anys del llançament de la seua primera edició però la veritat és que la seua validesa i els seus arguments segueixen estant més vius que mai.

Qualsevol que ho haja llegit sap que l’aprenentatge derivat d’aquest llibre serà etern. El seu èxit és més que considerable i a dia d’avui és habitual veure-ho en tots els rànquings de llibres per a emprenedors.

El seu escriptor, Eric Ries, és un emprenedor nord-americà que després de col·laborar com a cofundador en diverses Statups, es va llançar a construir el que seria el seu gran encert: el programari de missatgeria instantània IMVU.

IMVU explica en l’actualitat amb més de 4 milions d’usuaris i prop de 150 empleats en les seues oficines de Palo Alto (Califòrnia).

Però per a aconseguir l’èxit de IMVU, Eric i el seu equip van haver d’enfrontar-se a no pocs problemes i van arrossegar amb ells grans errors de càlcul i pronòstic que no havien previst.

Tot aquest aprenentatge narrat des d’una perspectiva personal i aplicable a molts altres àmbits és el principal valor que fa del Mètode Lean Startup un llibre imprescindible per a qualsevol emprenedor.

En què es basa el Mètode Lean Startup?

Com podem trobar en el propi llibre, Eric Ries fonamenta l’explicació del seu mètode sobre la base de cinc principis:

1. Els emprenedors estan a tot arreu:

El que ve a dir que ens hem fartat a repetir en aquest blog. No és necessari estar en un centre de recerca tecnològica ni en un garatge amb 4 amics per a emprendre. L’emprenedor actua sol o en grup, dins o fora de la seua organització i no importa la grandària o el sector al que es dedique.

2. L’esperit emprenedor és management:

Una startup és més que una companyia. Una startup és una sort d’institució que desenvolupa el seu negoci en condicions d’incertesa extrema. I açò requereix una gestió específica aplicada a aquest tipus d’entorns en el qual la innovació és el timó del que depèn tot el projecte.

3. Aprenentatge validat:

El mètode Lean Startup aprofundeix en la necessitat que els emprenedors han d’aprendre i provar les seues idees. No podem pensar únicament que una startup solament està feta per a guanyar diners o per a satisfer una necessitat, sinó també perquè els seus creadors aprenguen com crear empreses sostenibles.

4. Crear-Mesurar-Aprendre:

És un circuit de feedback continu en el qual posa l’accent durant tot el llibre. Segons el mètode Lean Startup, tota startup hauria d’accelerar aquest procés a l’hora de convertir la seua idea en un producte i aprendre quan ha de pivotar o quan ha de perseverar.

5. La innovació i la seua comptabilitat:

Eric Ries defensa que la innovació ha de ser en tot moment la que guie una idea cap a l’èxit final en el mercat. Davant un problema s’innova i davant una solució també.

I per a açò argumenta que és necessari crear una nova ‘comptabilitat de la innovació’ dissenyada per a startups. És a dir, hem de trobar indicadors per a mesurar el progrés, establir fites o prioritzar tasques. Solament d’aqueixa manera es podrà rendir comptes als inversors.

En conclusió, açò és solament un mini aperitiu de tot el que es pot aprendre d’aquest gran llibre.

El mètode Lean Startup és un must per a tots els amants del emprendimiento i el món startup i des d’aquest blog ens sentíem fins i tot ‘obligats’ a recomanar la seua lectura =)

Has llegit El Mètode Lean Startup? Vols compartir la teua opinió sobre el llibre? No dubtes a deixar el teu comentari més a baix. ↓

Potser t’interessa:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo