Vols emprendre un projecte, ja ho tens definit i arriba el moment de presentar la teua idea de negoci públicament, però… et fa por fracassar?


Oblida’t com més prompte millor de pors o nervis, si ja has pres la iniciativa de desenvolupar una idea, segur que, arribat el moment, presentar-ho et serà fàcil.

Per açò és important que abans de donar a conèixer la teua idea de empreniment, consultes recursos i eines (com a guies, llibres o articles) que et faciliten el procés per a fer un bon pla de negoci i et donen informació sobre com preparar una bona presentació, sense que fracasses.

També has de conèixer algunes claus a prendre en compte sobre com vendre una idea de negoci, perquè la teua exposició siga ben rebuda i, sobretot, tinga èxit.

Escriu les teues idees

El primer és el primer. Tens clara la idea en la teua ment, és moment llavors de plasmar-la per escrit, per a açò necessites saber com presentar una idea de negoci escrita.

Cerca en la xarxa algun format preestablit que et marque els passos a seguir, com establir objectius, metes, desenvolupament de la proposta i projecció a futur, entre altres aspectes.

En el moment que comences a escriure les teues idees és important que definisques el tipus de projecte o empresa que vols crear, procurant ser sempre el més realista i objectiu possible.

Una anàlisi DAFO (febleses, amenaces, fortaleses i oportunitats) del teu projecte et pot ajudar a construir un discurs eficaç.

Un consell que mai falla: tracta de reflectir sempre la passió que assegues per la teua idea de negoci.

Deixa ben clar els objectius

En el teu document has de deixar ben clars els següents objectius:

  • Clients potencials als qui va dirigit el teu negoci
  • Com captaràs eixos clients potencials
  • Pla i estudi de mercat fet prèviament
  • Pla de negoci detallat i realista
  • Planificació del llançament del projecte i monitoratge del mateix.

Fes dos formats de presentació

La presentació del negoci és el moment més important per a un emprenedor, per açò cal saber com presentar una idea de projecte, fent-ho de manera senzilla.

Pots valorar dos formats per a presentar el teu projecte:

El primer. Abans de presentar-ho davant els qui poden ser els teus possibles clients potencials o inversors, és bé que faces una xicoteta exposició en “petit comitè” amb familiars i amistats més properes.

Açò et donarà confiança, et permetrà detectar fallades en la teua presentació i saber si les teues idees són prou clares davant els dubtes que puguen plantejar-te els teus convidats.

El segon. La presentació final, la més important davant els teus possibles clients. Aquesta ha de ser en un lloc que li done formalitat a la teua exposició, on has de cuidar cert protocol, repartir la teua proposta per escrit a cada client i recolzar-te en un projector o ordinador en el qual reflectisques que saps com presentar una idea de negoci en power point, imatges, vídeos, gràfiques, etc.

Mentre més material i recursos visuals uses per a la teua exposició, més clara quedarà la proposta.

Sigues convincent

L’actitud que mostres des del primer moment de la presentació del projecte, davant clients o possibles business angels, dirà molt de tu, de la teua passió per les teues idees, el teu compromís, la teua confiança, la teua seguretat i, sobretot, els teus desitjos de creixement.

Reflecteix sempre seguretat al moment de parlar. Si crees que els nervis et poden guanyar, intenta parlar de forma pausada però ferma; açò et donarà més seguretat.

Cuida la teua imatge. Recorda que no solament vas a vendre una idea de negoci… vas a vendre la teua marca personal! per açò para esment acurada a la teua aparença.

Educació i agraïment

L’educació mai passa de moda. Menys encara el ser agraït.

Per això, tracta de mostrar-te com una persona educada i agraïda abans, durant i després de la teua presentació.

Sigues correcte en la teua forma de parlar, d’expressar-te, de saludar i d’acomiadar-te dels teus convidats.

I, sobretot, sigues agraït amb els teus possibles clients o inversors pel temps que t’han brindat escoltant les teues idees.

Has presentat alguna idea de negoci? Coneixes algun consell infalible per a no fracassar? Ens encantaria escoltar-te, dis-nos-ho en els comentaris ↓

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BENVINGUTS
Som estalviadors i emprenedors com tu 🚀

SUBSCRIURE'M
La teua informació mai serà compartida
close-link

GUÍA DE LA IDEA AL NEGOCIO: 10 CLAVES PARA NO FALLAR

¿Tienes una idea sobre alguna cosa que crees que podría funcionar? Esta es la guía que te interesa.
DESCARGAR
Elaborado por el equipo de expertos de eCaixapopular.
close-link

GUIA DE LA IDEA AL NEGOCI:10 CLAUS PER NO FALLAR

Tens una idea sobre alguna cosa que creus que podria funcionar? Aquesta guia t’interessa.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

GUIA 5 DECISSIONS PER A CONVERTIR ELS TEUS ESTALVIS EN BENEFICIS

Eres estalviador? Els nostres experts et mostren com traure més rendibilitat dels teus diners.
DESCARREGAR
Elaborat per l'equip d'experts de eCaixapopular.
close-link

Tens dubtes?
?

En què consisteix el procés d’alta

Tot des del teu mòbil, fàcil i senzill

En qué consiste el proceso de alta

Todo desde tu móvil, fácil y sencillo